3 redenen om een baby armbandje cadeau te geven

Je hebt negen maanden de tijd om een leuk kraamcadeau te bedenken voor je dochter, zus of vriendin, maar wanneer puntje bij paaltje komt is het toch best lastig om iets unieks en bijzonders te vinden. Want wat is goed genoeg om aan een baby - en natuurlijk de ouders - te geven? Een zilveren baby armbandje is de uitkomst en wel om de volgende redenen.

Duurzaam cadeau, ook voor later

Zo'n lief klein baby armbandje van echt zilver is natuurlijk superschattig om te dragen. Maar omdat het van edelmetaal is blijft het voor altijd mooi en zijn waarde houden. Je kan het dus oneindig oppoetsen zonder dat het zijn glans verliest. Zo'n bewaaritem is iets dat je in je sieradendoosje bewaart om er vervolgens later weer plezier van te hebben. Iets van zilver bewaar je sneller en zal je niet snel weg doen.

Houdt de herinnering levend

Het polsje van een baby is zo klein, dat je je later niet meer kan voorstellen hoe klein ze was. Door het armbandje kan je die verhouding weer heel goed terughalen. En samen met je kind of kleinkind terugkijken hoe klein ze eigenlijk waren. Zeker als ze het sieraad op een foto aan hebben.

Klein maar fijn

Bij de geboorte van een kindje krijgen de ouders heel veel cadeaus, van groot tot klein. En zoveel spullen kan je natuurlijk niet voor altijd bewaren. Wanneer het kindje wat groter wordt, worden spullen als kleding en speelgoed vaak weggedaan of verkocht. Persoonlijke dingen bewaren ze vaker en wat kleinere dingen kunnen dan ook makkelijker worden bewaard. Bijvoorbeeld in een herinneringendoos waar ook het geboortekaartje in zit, het speentje en eerste pakje.

Waar moet je allemaal op letten als je zo'n baby armbandje wil aanschaffen?

Kies voor een sieraad dat versteld kan worden, bijvoorbeeld met een verlengkettinkje. Die kleintjes groeien als kool en zo hebben ze wat langer plezier van hun mooie kraamcadeautje.

Waar bestel je? Er zijn verschillende online aanbieders, zoals Kleine Zus, maar je kan natuurlijk ook bij een juwelier langs gaan. Het voordeel met online bestellen is dat je er niet de deur voor uit hoeft en je het cadeautje zelfs bij de ouders direct kan laten bezorgen.

Een mooie aanvulling voor zo'n sieraadje is een persoonlijke naambedel of een bijpassende armband voor de moeder. Dat is een uitbreiding van het cadeau, waardoor het leuker is om als familie of vriendengroep te geven. Dan geef je echt iets origineels dat je niet zomaar overal kan kopen.

Kortom, niet iedereen denkt aan armbandjes voor baby's wanneer ze een kraamcadeautje willen kopen. Maar je hebt gezien hoe veelzijdig dit is en hoeveel waarde je voor je geld krijgt. Je geeft het nu en ze hebben er een leven lang plezier van. Er zijn maar weinig andere presentjes waar je dat van kan zeggen.