Contactlenzen online bestellen

Contactlenzen zijn van die kleine kunststof rondjes met een diameter van ongeveer rond de 1 cm die je in je ogen kan aanbrengen waardoor je alles weer scherp kan zien. Contactlenzen zijn er in 2 hoofdsoorten namelijk de harde contactlenzen ook genoemd vormstabiele lenzen en zachte contactlenzen. Je kiest vaak voor contactlenzen als je een bril niet mooi vindt of omdat je vindt dat een bril onpraktisch is.

Kies je voor het dragen van contactlenzen dan moet je niet zomaar contactlenzen kopen en zelf wat gaan uitproberen. Contactlenzen dien je aan te laten meten door personen die hier verstand van hebben, denk dus aan een opticien, lensspecialist of optometrist. Deze kundige op het gebied van contactlenzen kunnen namelijk goed bepalen wel type lens en welke sterkte je nodig hebt om alles weer scherp te kunnen zien. Deze persoon zal ook kijken welk materiaal het meeste geschikt voor je is om uiteindelijk de contactlenzen met plezier te dragen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten contactlenzen van verschillende fabrikanten te koop. Wat bij de ene persoon goed zit en helder kijkt kan bij een ander persoon anders kijken.

Weet je uiteindelijk welke sterkte je nodig hebt en ook welk type en merk contactlens het beste voor je is, dan kun je dus de contactlenzen gaan kopen. Contactlenzen kun je zowel offline als online gaan bestellen. Er zit vaak wel zeer veel verschil in de prijs of je nu je contactlenzen offline of online wil gaan bestellen. Online je lenzen bestellen is vaak veel goedkoper en dit komt omdat de prijs van duur interieur zoals je dat ziet in optiekwinkels niet met de prijs wordt meegenomen bij de online aanbieders van contactlenzen.

Welke contactlenzen moet je kopen?

Heb je veel sterkte of een hoge cylinder dan kun je voor harde lenzen of nachtlenzen kiezen, deze zijn trouwens niet online te koop. Heb je een lagere sterkte dan kies je voor zachte contactlenzen. Zachte contactlenzen zitten ook beter dan harde contactlenzen en dus wordt er in de meeste gevallen dus ook voor de zachte variant gekozen. Je hebt bij zachte contactlenzen keuze uit daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Al deze zachte lenzen zijn in sferische, torische als multifocale uitvoering te bestellen. Torische contactlenzen koopt men als men een cylinder nodig heeft om de ogen te corrigeren. Multifocale lenzen koopt men als men wat ouder is en men problemen krijgt met het lezen. De sferische lenzen kun je ook als kleurlenzen bestellen en je hebt dan de keuze uit kleurlenzen zonder sterkte of kleurlenzen met sterkte.

Lenzenvloeistof

Wil je je contactlenzen in goede conditie houden dan dien je je contactlenzen te onderhouden met een goede lensvloeistof. Met een juiste lensvloeistof kan je zowel je lenzen bevochtigen, spoelen, desinfecteren en reinigen. Het is handig om voor een alles in één lensvloeistof te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een aparte bewaarvloeistof kiezen om je contactlenzen in te bewaren en een reinigingsvloeistof om te reinigen maar dit is wel wat omslachtig. Kies je voor daglenzen dan hoef je geen aparte lensvloeistof te kopen want daglenzen zitten al per stuk verpakt in een houdertje met lensvloeistof en je pakt natuurlijk ook elke dag een nieuw setje daglenzen. Er is trouwens wel een een verschil in lenzenvloeistof voor zachte lenzen en lenzenvloeistof voor harde lenzen en nachtlenzen, dus men dient dit goed in de gaten te houden als men een fles lenzenvloeistof koopt.