Sigaretten maken met een eigen Sigarettenmachine

Heb je er weleens aan gedacht om zelf sigaretten te maken? Als je niet kunt of wilt stoppen met roken kan het handig zijn als je zelf sigaretten kunt maken.

Als je de keuze maakt om zelf sigaretten te gaan maken moet je online of offline een goede sigarettenmaker kopen. Met een Electrische of handmatige sigarettenmaker kun je gemakkelijk zelf sigaretten maken en zul je uiteindelijk geld kunnen sparen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat rokers per dag gemiddeld 15 sigaretten roken. Daarnaast wordt Roken een steeds duurdere gewoonte.

Zelf sigaretten maken

Ben jij iemand die zelf sigaretten wilt maken omdat je geld wilt sparen? In het vervolg van dit artikel leggen we je uit hoe je zelf je sigaretten kunt maken. Door dit artikel kun je direct van start gaan met het maken van je eigen sigaretten. Allereerst moet je goed voorbereid zijn. De voorbereiding bestaat voornamelijk uit het inkopen van hetgeen dat je nodig hebt om zelf sigaretten te kunnen maken.


De voorbereiding


De basis om een goede sigaret te kunnen maken is een sigarettenmaker. Je hebt
handmatige en elektrische sigarettenmakers. Een andere naam voor een sigarettenmaker is een hulzenstopper. Om de buitenkant van je eigen sigaret te maken heb je sigarettenhulzen nodig. Een sigarettenhuls kun je zien als een sigaret zonder tabak. Je kunt zelf bepalen welk merk tabak je wilt gaan roken. Je kunt allerlei soorten volumetabak kopen bij supermarkten en sigarenboeren.

Bij de sigarenboer of tabaksspeciaalzaak is de keuze het grootst en kun je de meeste soorten tabak kunt kopen.

Als je deze voorbereidingen hebt getroffen kun je beginnen met het maken van sigaretten.


Handmatige sigarettenmaker


Een gemiddelde handmatige sigarettenmaker kost tussen de €10,- en € 20,-. Als je net gaat beginnen met sigaretten ‘schieten' is het prima om met een handmatige sigarettenmaker te starten.

Er zijn verschillende soorten handmatige sigarettenmakers.
Grof gezegd wordt de huls bij een handmatige sigarettenmaker gevuld op het moment dat je de schuif op en neer beweegt. Dit heen en weer bewegen gaat over de volledige lengte van je sigaret.


Het hele proces werkt als volgt.

Je moet allereerst de bovenzijde van je sigarettenmaker openen. Zorg dat je vooraf een bak met tabak hebt gekocht. Als je dit gedaan hebt stop
je de tabak in de lege ruimte. De lege ruimte wordt ook wel de tabakskamer genoemd.


Het is belangrijk dat je de tabak over de lengte van de hulzenstopper verdeeld. Het is daarbij raadzaam om vooraf te bekijken of er geen grote takjes in de tabak zitten. Deze kun je het beste verwijderen zodat je een goed eindresultaat hebt.
Als je dit hebt gedaan kun je een lege sigarettenhuls in de voorzijde van de
hulzenstopper doen. Vervolgens trek je de schuif met één bewegen naar voren en direct weer naar achteren. Als je dit vloeiend hebt uitgevoerd zit de huls strak gevuld met tabak.

Als finishing touch klop je de sigaret een paar keer op een harde ondergrond. Dit doe je zodat je zeker weet dat je sigaret goed gevuld is. Je hebt dan je eerste sigaret gemaakt. Vervolgens kun je jouw sigaret gaan roken of een nieuwe maken.


Elektrische sigarettenmaker


Je kunt allerlei elektrische sigarettenmachines kopen. De elektrische sigarettenmakers verschillen erg in prijs. Een ‘goedkope' elektrische sigarettenmaker kun je voor € 40,- kopen. Er zijn dure versies die rond de € 700,- kosten.

Daar tussenin zijn veel elektrische sigarettenmakers te koop in allerlei verschillende prijsklassen.
De elektrische sigarettenmachines hebben gemeen, dat door het apparaat zelf de huls met tabak wordt gevuld. Je hoeft alleen de hendel over te halen. Een voordeel van een elektrische werkende sigarettenmaker is de snelheid waarmee je een sigaret kuntmaken. Op het moment dat je de hendel overhaalt zal het apparaat zelf de huls met tabak vullen.

Een groot voordeel van de elektrische sigarettenmachine is dat het minder
arbeidsintensief is. Hierdoor kun je in minder tijd meer sigaretten maken.


Conclusie


We hopen dat je na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze kunt maken. Ga jij wel of geen sigarettenmaker kopen? Sigarettenmakershop.nl is de goedkoopste online shop voor sigarettenmakers in Nederland en Belgie. Kies jij een handmatige of elektrische sigarettenmaker? Je kunt natuurlijk zelf beslissen of je een handmatige of elektrische sigarettenmaker gaat kopen. Welke sigarettenmaker je ook koopt je zult hoe dan ook kosten besparen ten opzichte van het kopen van echte pakjes sigaretten.

En stop je met roken dan zul je natuurlijk helemaal veel kosten gaan besparen.