Waarom zou je een e sigaret kopen?

Roken is slecht voor onze gezondheid. Dat weet inmiddels iedereen. Steeds meer mensen maken daarom de overstap van de traditionele sigaret naar de e-sigaret. Waarom wordt de e-sigaret steeds populairder? Dit heeft verschillende redenen, waaronder de voordelen voor de gezondheid en de optie om het te gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken. In plaats van tabaksrook te inhaleren, adem je dan een waterdamp in, die vrij is van schadelijke stoffen als teer en koolstofmonoxide. Voor wie nog twijfelt of een e sigaret kopen een goede keuze is, hebben we belangrijke informatie op een rij gezet.

Wat is een e-sigaret?

Het is als eerste handig om te weten wat een e-sigaret nou eigenlijk precies is voordat je er eventueel gebruik van gaat maken. Een e sigaret kopen betekent eigenlijk dat je elektronisch gaat roken. In plaats van de bekende rook komt er bij een elektronische sigaret damp vrij die je vervolgens inhaleert. Er hoeft dus geen tabak of een kruidensoort verbrand te worden. In plaats daarvan wordt er gebruikgemaakt van een geschikte vloeistof voor e-sigaretten. Deze vloeistof, de e-liquid, wordt door middel van een verwarmingselement in de e-sigaret verhit, waardoor er een damp ontstaat.

E-sigaretten en de gezondheid

Lange tijd werd beweerd dat e-sigaretten niet schadelijk zou zijn voor de gezondheid zijn. Hierdoor zouden e-sigaretten een betere optie zijn dan traditionele sigaretten. Uit onderzoek is echter gebleken dat e-sigaretten inderdaad gezonder zijn dan normale sigaretten, maar er zijn wel gezondheidsrisico's verbonden aan het gebruik ervan.

Een e-sigaret is minder schadelijk omdat er geen verbranding van tabak of kruiden plaatsvindt. Hierdoor adem je geen ongezonde stoffen in die door deze verbranding veroorzaakt worden, zoals teer. In de vloeistoffen van e-sigaretten zitten wel stoffen die niet gezond zijn, maar de nadelen voor de gezondheid hiervan zijn kleiner dan bij het gebruik van normale sigaretten. Gebruik de e-sigaret kopen dan ook als middel om te stoppen met roken.

E-sigaretten en stoppen met roken

Voor veel mensen is een e sigaret kopen een hulpmiddel om te stoppen met roken. Wanneer je van de nicotineverslaving af wilt komen, kan een e-sigaret hier goed bij helpen. Je kunt namelijk vloeistoffen met verschillende nicotinegehaltes kopen. Dit betekent dat je dus kunt overgaan op een vloeistof met een lager nicotinegehalte dan je voorheen gewend was. Uiteindelijk kun je er nog voor kiezen om vloeistoffen zonder nicotine te gaan gebruiken. Hierdoor kun je eerst van de verslaving aan nicotine afkomen, voor je de gewoonte van het roken zelf aanpakt.

De verschillende soorten e-sigaretten

Wil je een e sigaret kopen, dan zal je zien dat er verschillende soorten verkrijgbaar zijn. De wegwerp e-sigaret is erg geschikt als instapmodel, omdat je deze kunt gebruiken totdat de vloeistof op is en daarna weg kunt gooien. Wil je een e sigaret kopen die bijgevuld kan worden? Dan kun je kiezen voor een POD e-sigaret of Sub-Ohm e-sigaret. Een POD e-sigaret heeft een compacte omvang. Een Sub Ohm e-sigaret is groter in formaat. De Sub-Ohm e-sigaret staat bekend om de grote dampwolken die hiermee gemaakt kunnen worden.