Wat je wilde weten over e- sigaretten

Wat je wilde weten over e- sigaretten

Je hebt misschien een merkwaardig elektronisch apparaat gehoord of gezien dat in verschillende modellen bestaat en dat verondersteld wordt de mogelijkheid te hebben om een persoon uit de tabaksverslaving te halen zonder noodzakelijkerwijs "te stoppen met roken". Soms heeft het de vorm van een pen, een metalen buisje, een sigaret zelf of ziet het eruit als een elektronisch apparaat met een display vol met cijfers en lampjes.

Waarschijnlijk heb je ook gehoord dat elektronische sigaretten – ook wel bekend als vaporizers, vapers, e-cigs en e-sigaretten - rokers helpen om te stoppen met de gewoonte.

Hoe werkt de e-sigaret

Hon Lik is een Chinese apotheker die tegen het roken heeft gevochten en in 2001 nicotinepleisters met hoge doses heeft gebruikt in een poging om te stoppen met roken. Deze zelfde verslaving had al het leven gekost van zijn vader, een andere verstokte roker.

In 2003 hadden de Chinezen de omvang van zijn uitvinding gereduceerd om er een draagbaar apparaat van te maken.

Door de ideeën die hij al had om de consumptie van andere stoffen waarmee hij werkte, zoals ginseng, te vergemakkelijken, stelde Lik een apparaat samen dat verdunde nicotine verdampt door ultrasone technologie, zodat het kon worden geïnhaleerd zonder de noodzaak om zoveel andere veel gevaarlijker stoffen te absorberen die in sigaretten te vinden zijn.

Met ultrasone en elektrische elementen – kristallen die elektrische spanning maken met mechanische druk – werd de eerste elektronische sigaret gepatenteerd dat jaar en begon te worden vervaardigd in Peking.

Het is een vrij unieke hobby geworden

Veel meer dan alleen maar een middel om het gebruikelijk roken te stoppen, is de praktijk van verdamping vandaag de dag een vrij unieke hobby geworden en vol eigenaardigheden die de beoefenaars ervan niet opgeven

De e-sigaretten van vandaag

Gaat u een elektrische sigaret kopen vandaag bekijk alle modellen en schaf eentje aan welke geschikt is voor starters. De dag maakt het overgrote deel van de e-cigs geen gebruik meer van ultrasone technologie: ze gebruiken alleen nog maar een systeem van elektrische batterijen. En de warmte die ze produceren verdampt een vloeistof die wel of niet nicotine bevat en die door de gebruiker van het apparaat wordt geïnhaleerd, waardoor de absorptie van kankerverwekkende elementen die in grote hoeveelheden in gewone sigaretten worden aangetroffen, wordt vermeden. Let wel, de e-sigaret is niet gezond en eveneens kankerverwekkend! Onderzoek toont wel aan dat de elektrische sigaret minder schadelijk is dan reguliere tabak sigaretten.

Er zijn vier generaties vaporizers, en ze blijven zich voortdurend ontwikkelen op het gebied van technologie en ontwerp.

  • Eerste generatie: de eerste e-cigs die op de markt komen proberen het uiterlijk en de vorm van een sigaret of zelfs cigarillo's en sigaren te simuleren. Sommige zijn wegwerpapparaten, die een onderdeel hebben dat werkt als een batterij, een verstuiver – om de vloeistof om te zetten in stoom – en een cartridge die deze stof bevat. Als alles op is (batterij en vloeistof), kan het apparaat worden weggegooid als het wegwerpartikel, wat in de meeste gevallen gebeurt. Een paar modellen kan worden opgeladen.
  • Tweede generatie: een beetje geavanceerder, sommige tweede generatie vapers hebben een oplaadbare batterij en je kunt de vloeistof die verdampt is in de tank van het apparaat vervangen, hoewel bepaalde modellen nog steeds cartridges gebruiken die niet kunnen worden hergebruikt. De apparaten van deze generatie hebben meestal het uiterlijk van een iets dikkere pen. Omdat het geen wegwerpapparaten zijn, zijn de gebruikskosten ervan lager, hoewel de apparaten zelf meer kosten.
  • Derde generatie: Hier komen de meeste elektronische sigaretten die vandaag de dag worden gebruikt. De mods, die dienen als energiebron en het "brein" van de vape, beginnen in deze generatie te verschijnen. Ze kunnen de spanning en het vermogen regelen om de hoeveelheid geproduceerde stoom te reguleren en ze hebben enkele elektronische veiligheidsvoorzieningen. Het zijn ook de derde generatie van dergelijke mechanische modulen, die geen gebruik maken van geïntegreerde schakelingen en die fysiek contact tussen de batterijen en het verwarmingsapparaat opwekken.
  • Vierde generatie: over het algemeen worden vapers ingedeeld in maar drie generaties, maar een nieuwe en meer geavanceerd model van deze apparaten wordt door sommige gebruikers en experts al gebruikt. Deze generatie omvat e-cigs met automatische temperatuurregeling, die in staat zijn om lage weerstandsinstellingen in ohm te verwerken. Het zijn ongetwijfeld de modernste (en ook duurste) apparaten op de markt.

Zie ook: stadionfakkels